Utolsó módosítás:  $action.dateFormatter.formatDateTime($content.getLastModificationDate())

Tartalomjegyzék

Alapadatok

Elérhetőséghttp://id.seed.hu
Alkalmazott technológia (Gyártó)Crowd (Atlassian)
A leírás készítésekor telepített verzió3.1.2
Belépés nélkül látható tartalomBejelentkezési képernyő
Használható nyelvekAngol

Mi az a SEED ID?

Egy felhasználói fiók (account), mellyel a SEED Alapítvány különböző digitális erőforrásait lehet elérni. Ennek segítségével nem kell minden rendszerhez külön felhasználónevet és jelszót megjegyezni, elég ezt az egyet. Segíti a megfelelő jogosultságkezelést az által, hogy egy helyen kell csak a különböző hozzáféréseket adminisztrálni. A rendszer megvalósítása az Atlassian Crowd nevű szoftverrel történik.

Angol szószedet

Sajnos a rendszert megvalósító szoftver nem rendelkezik magyar nyelvel, se a lefordítás lehetőségével, így az angolul nem tudók számára álljon itt egy szószedet a rendszer használatához szükséges szavakról, kifejezésekről.


AngolMagyar
Belépés oldalLogin to Crowd consoleBelépés a SEED ID rendszerbe
UsernameFelhasználónév
PasswordJelszó
Log inBelépés
Can't acces your account?Nem tud hozzáférni a fiókjához (elfelejtett felhasználónév / jelszó)?
Invalid loginÉrvénytelen belépés
Elfelejtett jelszó oldal













Help! I forgot my login details...Segítség! Elfelejtettem a belépési adataimat...
What's preventing you from accessing Crowd?Mi akadályoz meg abban, hogy belépj?
I have forgotten my passwordElfelejtettem a jelszavam
I have forgotten my usernameElfelejtettem a felhasználói nevem

It's OK! Simply enter your username below and a reset password link will be sent to you via email.
You can then follow that link and select a new password.

Rendben! Írd be a felhasználói nevedet a lenti mezőbe és egy emailt fogunk küldeni benne egy linkkel a jelszavad visszaállításához. Ez után a linket kell megnyitnod, és megadnod az új jelszavadat a megnyíló oldalon.
UsernameFelhasználónév
The username you use to log in to Crowd.A SEED ID felhasználói neved
ContinueFolytatás
You need to provide your username.Meg kell adnod a felhasználói nevedet.
Reset passwordJelszó alaphelyzetbe állítása
Thanks! If we recognised that email address, you should receive a link to reset your password via email soon. If you don't receive an email in the next five minutes, check your spam folder or try again with a different email address.Köszönjük! Amennyiben találunk a felhasználóinévhez email címet, úgy egy linket fogunk küldeni emailban, mellyel új jelszót adhatsz meg. Ha 5 percen belül nem kapsz emailt, nézd meg a spam mappádat, vagy próbálkozz egy másik felhasználói névvel.
It's OK! Simply enter your email address below and your username(s) will be sent to you via email.Rendben! Írd be az email címedet a lenti mezőbe és egy emailt fogunk küldeni benne a felhasználói neve(i)ddel.
Email addressEmail cím

The email address you used to register with Crowd

Az email cím, amit a SEED ID rendszerben használsz.
Retrieve username(s)Felhasználói nevek visszaállítása
Profil oldalMy profileProfilom
UsernameFelhasználónév
First nameKeresztnév
Last nameVezetéknév
Display nameMegjelenített név
UpdateFrissít
CancelMégsem
Jelszó módosítási oldalChange passwordJelszó megváltoztatása
Current passwordJelenlegi jelszó
New passwordÚj jelszó
Confirm passwordÚj jelszó megerősítése
UpdateFrissít
CancelMégsem
Csoportok oldalGroupsCsoportok
You are a member of the following groupsCsoporttagságok
GroupCsoport neve
Használható rendszerekApplicationsAlkalmazások
You are authorised to log in to the following applicationsA következő alkalmazásokba van belépési jogosultságod
ApplicationAlkalmazás neve
DescriptionLeírás
AliasÁlnév
(none)(nincs)
Általános kifejezések

Powered by Atlassian Crowd Version x.y.z

A rendszert az Atlassian Crowd x.y.z verziója működteti
Report a bugHibabejelentés
Request a featureÚj funkcióigény bejelentése
AboutA Crowd-ról
Contact AtlassianKapcsolatfelvétel az Atlassiannal
Log outKijelentkezés

Funkciók

Regisztráció

Nyilvános regisztrációra nincs lehetőség, SEED ID-t az Alapítvány munkatársai tudnak kibocsájtani. Amennyiben úgy gondolod, hogy jogosult vagy SEED ID-ra de még nincs, vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat.seed.hu oldalon keresztül.

Bejelentkezés

Bejelentkezés nélkül a rendszer semmilyen egyéb funkciója nem érhető el. A bejelentkezéshez használd a SEED ID felhasználóneved és a jelszavad.

SEED ID bejelentkezési képernyő

Amennyiben bármelyik adat hibás, úgy a rendszer ezt a hibát egy angol nyelvű üzenetben, piros kiemeléssel visszajelzi. Sikeres bejelentkezés esetén nincs külön visszajelző üzenet, a saját profil oldalra visz a rendszer, ahol egyből lehetőség van a név és az email cím megváltoztatására.

Hibás bejelentkezési adatok Sikeres bejelentkezés

SSO funkció

Egyes SEED ID-t használó rendszerek egymással összeköttetésben állnak. Amennyiben az egyikben sikeresen bejelentkezik valaki, és kilépés nélkül ugyanabban a böngészőben megnyit egy másik, összeköttetésben álló rendszert, úgy az új rendszerbe nem kell ismételten belépni, a SEED ID szoftver ezt a háttérben elvégzi. Azaz ha a SEED Tudásbázisba belépsz a saját adataiddal, és a böngésző címsorába beírod a SEED ID címét, akkor egyből a saját profil oldal fog megnyílni, nem pedig a belépési oldal.

Elfelejtett jelszó

Mint minden rendszerben, itt is lehetőség van az elfelejtett felhasnzálónév és az elfelejtett jelszó visszaállítására. Ehhez a SEED ID belépési oldalát kell megnyitni, majd ott a CAN'T ACCES YOUR ACCOUNT? gombra kell kattintani.

Belépési képernyő elfelejtett jelszó gombbal

A megjelenő új képernyőn egy választási mező jelenik meg, miszerint a felhasználói nevet, vagy a jelszót szeretnénk visszaállítani. Mindkét esetben a visszállítási folyamat a rendszerben megadott email címre fog levelet küldeni, és az abban található leírást kell követni. Ha már ahhoz sincs hozzáférésed, úgy vedd fel a kapcsolatot velünk a kapcsolat.seed.hu címen.

Amennyiben a felhasználóneved felejtetted el, úgy az email címedet kell megadnod, és a rendszer elküldi a felhasználóinevedet egy emailban. Ha viszont a felhasználónevedet tudod, csak a jelszavadat nem, úgy az emailban egy linket fogsz kapni a jelszavad visszaállításához. Ha egyiket sem tudod, akkor először a felhasználóinevedet tudod megkapni emailban, majd második körben pedig a jelszót.

Adatok módosítása

A rendszer csak annyi adatot tárol, amennyire mindenképp szüksége van a működéshez. Ezen adatok, mint minden rendszerben, módosíthatóak. A nevet és az email címet belépés után egyből lehet módosítani. Mivel a rendszer angol nyelvű, ezért a Vezetéknév és Keresztnév mezőket fordított sorrendben jeleníti meg, a mezők kitöltését ennek függvényében kell megtenni. Ugyanígy figyelni kell a Megjelenített név (Display name) mezőre is, a rendszer ugyan automatikusan kitölti, de fordított névsorrendben. Ezt érdemes korrigálni.

Alapadatok módosítása

Jelszó módosítására is van lehetőség, a baloldali menüpontok közül a JELSZÓ MÓDOSÍTÁSA (CHANGE PASSWORD) opciót kell választani. Itt meg kell adni az első mezőben a jelenlegi jelszót, majd a két másik mezőben az új jelszót. Végezetül az UPDATE gombra kattintva lehet elmenteni az új jelszót.

Jelszó módosítása képernyő